Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов предложи да

...
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов предложи да
Коментари Харесай

Екоминистърът предлага държавен фонд да изкупува частна земя, в която има дюни или е в парк

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов предложи да се сътвори народен фонд, който да изкупува частни земи, в които има дюни или се намират на територията на парк. Пред Би Ти Ви той посочи, че основаването на сходна конструкция ще отнеме време.

Екоминистърът даде предлагането, откакто изясни, че дюните по плажовете се местят и по този начин могат да се окажат в частна земеделска земя. Така притежателят на земята ще се окаже в обстановка, в която няма да може даже да влезе в парцела си.

 Тома Белев: Дюна до плаж Тома Белев: Дюна до плаж " Каваците " бе преобразувана в равнища, с цел да се застрои

" Този въпрос би трябвало да се реши и законово, и финансово. Трябва да имаме ангажимент да компенсираме такива хора. Въпросът не е е добре организиран. Подобен проблем има и със притежатели на земи в обособени паркове в градовете ", съобщи Попов.

Той за следващ път увери, че водата на българското Черноморие е чиста и само изливането на отходни води от канализацията могат да я замърсят. Министърът акцентира, че сходни нарушавания ще бъдат наказвани доста строго.

Попов добави, че сега въглищните централи в Маришкия басейн не са конкурентоспособни на пазара. Според него не може да продължава непрекъснатата им поддръжка, откакто не могат да устоят на пазара. По думите му най-важно е да се запазят на пазара на труда хората, които работят във въглищните централи.

 През юни България е произвела рекордно доста зелен ток и рекордно малко от въглища През юни България е произвела рекордно доста зелен ток и рекордно малко от въглища
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР