Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът
Коментари Харесай

Карлово, Вълчедръм и Якимово ще изграждат инсталации за отпадъци

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов подписаха контракт за създаване на компостираща апаратура, оповестиха от пресцентъра на министерството на околната среда и водите. Целта на плана е да се подкрепи община Карлово при осъществяване на дейностите за понижаване на количеството депонирани зелени и биоразградими боклуци посредством въвеждане на система за разделното им събиране и преработване.

Компостиращата апаратура за разделно събрани зелени боклуци е с потенциал 6500 тона годишно и ще обслужва близо 50 000 поданици на територията на общината. Общият размер на инвестицията е над 4,7 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС) обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 3,5 млн. лева Срокът за привършване на плана е 24 месеца.

Министър Димов подписа и с кметовете на Вълчедръм и Якимово Иван Барзин и Георги Георгиев контракт за създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци, формирани на територията на двете общини. Съоръжението е с потенциал 2257 тона годишно и ще обслужва 12 500 поданици.

Проектът е на стойност 3, 3 млн. лева, като ОПОС 2014-2020 година обезпечава над 2,4 млн. лева Срокът за привършване на плана е 24 месеца.

Успешното осъществяване на плановете ще докара до понижаване на количеството депонирани зелени и биоразградими битови боклуци, както и ефикасното им потребление като запас. С днешните подписвания договорите по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на ОПОС 2014-2020 година стават 28, на обща стойност на безвъзмездната помощ 222 млн. лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР