Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов смята, че

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов смята, че
Коментари Харесай

Екоминистърът: Не очакваме да има ядрена авария в Чернобил и Запорожие

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов счита, че би било самоубийствено за Русия, в случай че нападна нуклеарна мощ. В изявление за Нова тв той изрази вяра, че окупационните сили в Чернобил и Запорожие ще дадат опция за естествена работа на екипите в двете централи. Ситуацията поражда риск, добави Сандов.
По думите му презапасяването с йод е излишно. България има опция за реакция в такива обстановки. Не чакаме да се случи повреда, само че даже да се случи, на един човек не му би трябвало цялостен блистер йодни таблетки. В момента се купуват нови количества, с цел да се подменят остарели количества с изминал период в запаса.
При най-лошия сюжет - нуклеарна повреда, това значи милиарди загуби и отрицателни последствия за здравето години напред, уточни Сандов. От първите дни на войната в Русия Министерство на околната среда и водите следи радиационния декор, има и проекти за реакция, уточни той.
Министърът сподели, че е срещу построяването на нови нуклеарни мощности. Бързо би трябвало да преминем към възобновими енергийни източници, уточни той.
Преди часове генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Русия може да се опита да употребява химически оръжия в нашествието си в Украйна, съобщи Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР