Министърът на образованието проф. Галин Цоков е представил пред областните

...
Министърът на образованието проф. Галин Цоков е представил пред областните
Коментари Харесай

Над 50 000 деца са се върнали в клас за 6 години, над 1200 екипа започват обходи по адреси

Министърът на образованието проф. Галин Цоков е показал пред регионалните шефове и другите представители на институциите идните дейности, които би трябвало да бъдат изпълнени преди и след 15 септември, с цел да може този механизъм да работи оптимално дейно.

" Около девет хиляди деца годишно трайно остават в просветителната система, а за шест години техният брой е над 50 хиляди ", уточни министърът.

На днешното заседаниеса дали оферти за усъвършенстване на дейностите и възстановяване на работата на екипите за обсег на отпадащите деца от учебно заведение.

Общо 1223 е броят на екипите за обсег, които включват представители на разнообразни институции, които работят с избрана идея - бъдещето на нашите деца, сподели министър Цоков.

Общо в тези екипи са обхванати над 18 600 индивида - представители на районните ръководства, Агенцията за обществено подкрепяне, на Министерство на вътрешните работи, свързани са с други институции според от съответните особености на локалните общности, добави министърът.

Според него е доста значимо смисъла на здравните посредници и обществените служащи, на помощниците на учителите, които тази година към този момент имат стабилно финансиране в границите на своята активност и стават част от педагогическите екипи в детските градини и учебните заведения. Това дава опция да се усъвършенства работата през началото на актуалната образователна година. Вече имаме увещание от Министерство на вътрешните работи и дирекция ГРАО, че един месец по-рано можем да получим настоящите данни на подлежащите за наложително обучение и предучилищна подготовка в детските градини, уточни министър Цоков.

Предвижда се учебните заведения, които задържат децата в риск от отпадане, да получат по-добро финансиране , по тази причина че качествено са осъществили избрани действия и са задържали децата в учебно заведение, сподели още министърът.

Той добави, че с признатите промени в Наредбата за финансиране на просветителните институции става стабилно финансирането на просветителните посредници, обществените служащи и помощниците на учителите, тъй като до момента те бяха финансирани през просветителни планове, интернационалните и национални стратегии. Сега те към този момент ще се финансират от държавния бюджет и експертите могат да бъдат спокойни, че финансирането им е подсигурено, сподели още министърът на образованието.

В днешното съвещание на звеното присъединяване представители на министерствата на образованието и науката, на труда и обществената политика, на вътрешните работи, на опазването на здравето, на районното развиване и благоустройство, на финансите, както и на Държавната организация за протекция на детето, на Агенцията за обществено подкрепяне, на Националното съдружие на общините в България, както и регионални шефове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР