Министърът на образованието на Иран Реза-Морад Сахраи обяви, че планира

...
Министърът на образованието на Иран Реза-Морад Сахраи обяви, че планира
Коментари Харесай

Иран въвежда отделни учебници за момичета и момчета - култура на скромността


Министърът на образованието на Иран Реза-Морад Сахраи разгласи, че възнамерява да вкара обособени учебници за учениците от мъжки и женски пол - смяна, която има за цел да се впише в " културата на скромността ", насърчавана от управляващите, заяви " TVP World ".

Министърът не е показал график или други детайлности за програмата. При откриването на новата образователна година той заяви, че към този момент са заменени 20 000 шефове на учебни заведения, с цел да се " извърши промяна в институциите ".

През предходната година иранските учебни заведения, изключително девическите, станаха горещи точки на безредици след гибелта на Махса Амини през септември 2022 година Младата жена беше арестувана от полицията за това, че не е покрила косата си задоволително добре, което в последна сметка докара до гибелта ѝ.

Убийството на Махса Амини докара до най-голямата вълна от митинги в цялата страна от десетилетия насам, които бяха грубо потушени от държавното управление. По време на размириците бяха убити до няколкостотин стачкуващи, а хиляди хора са задържани, като доста от тях са екзекутирани или наказани на тежки присъди. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР