Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна
Коментари Харесай

Проверка на МОН: Учители пишели оценки на починало преди месеци момиче

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна инспекция и цялостен одит на всички забъркани звена поради невиждан сигнал за учебно заведение „ Найден Геров “ в Пловдив.

Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Пловдив е било сигнализирано, че в СУ „ Найден Геров “ не престават да се пишат оценки на ученичка, която е умряла. Практиката продължавала с месеци, правела се от повече от един преподавател, а главното подозрение било, че е направено, с цел да се получава държавна дотация за съответния възпитаник и/или с цел да не се допусне разпускане на паралелката, оповестиха от МОН.

РУО – Пловдив открива нарушаването, само че се лимитира единствено до рекомендация да се изискат пояснения от шефа и да се плануват спомагателни квалификации за учебния състав.

Без мнения от съответната дирекция в МОН отчетът стига за утвърждение до министъра. В тази обстановка проф. Галин Цоков разпорежда нов, повсеместен одит на всички звена, позволили въпросът да остане без никакви действителни дейности. На база на комплексната инспекция министърът чака да се даде и изрично мнение дали казусът не следва да бъде възложен на вниманието и на прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР