Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше домакин на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше домакин на
Коментари Харесай

Министри обсъдиха възможността за развитието на зимните спортове и туризма

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше хазаин на работна среща за развиването на зимните спортове и туризма в страната. На нея участваха министърът на земеделието Явор Гечев, заместник-министърът на околната среда и водите Мария Бояджийска и специалисти.

Беше взето решение за основаване на експертна група с представители на разнообразни ведомства - Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието, Министерство на туризма и Министерство на районното развиване и благоустройството, която би трябвало да изготви работещи оферти за решение на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

Миналата седмица президентът Румен Радев предложения на среща представители на изпълнителната власт, на спортната общественост и бизнеса, пред които сложи въпроса за затворените и ръждясали лифтове и уреди на Витоша и невъзможността жителите да спортуват и прекарват свободното си време в планината.

По време на днешната си среща министрите се ангажираха с съответни ограничения и оферти, които да бъдат показани в къси периоди, тъй че да се подобрят опциите за упражняване на зимни спортове и туризъм.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР