Министърът на младежта и спорта Радостин Василев връчи приза “Посланик

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев връчи приза “Посланик
Коментари Харесай

Радостин Василев връчи приза “Посланик на доброто” на Слав Петков


" Министърът на младежта и спорта Радостин Василев връчи наградата “Посланик на доброто” на ръководителя на Федерация " Адаптирана физическа интензивност България " Слав Петков по време на третото издание на церемонията, проведена от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) ", оповестиха от спортното ведомство.

“Силно се надявам от ден на ден хора в България да бъдат положителни, тъй като ние имаме потребност от добрина и обединяване за реализиране на резултати”, сподели министър Василев по време на церемонията.

Той съобщи, че с работата си за българските деца в идващите години и Министерството на младежта и спорта ще бъде измежду един от посланиците на положителното.

Слав Петков беше награден за работата си с българския тим за спортисти със Синдром на Даун.

През предходната година състезателите завоюваха за страната ни три сребърни медала от Световните игри за хора със Синдром на Даун, които се организираха в Италия.

На шампионата във Ферара Радена Ангелова приключи на второ място в бягането на 400 м, а Христослава Колева завоюва две сребърни оценки в плуването.

“Слав Петков ми показа някои от тези деца, когато се срещнахме в Министерството на младежта и спорта преди към месец. Тогава аз го попитах какво го стимулира да поставя този голям труд. Той ми сподели, че резултатите, които те реализират, го стимулират и че няма да се откаже. Аз му засвидетелствах поддръжка от страна на ММС, тъй като когато има хора, които вършат положително на децата и се грижат за тях, ние би трябвало да им се възхищаваме”, сподели министърът на младежта и спорта.

Слав Петков посвети премията си на всички младежи със Синдром на Даун в България.

“Положихме доста труд и нито за миг не съм се почувствал обезверен да работя с тях. Спортът е едно от средствата, които ще докара до тяхната обществена интеграция”, съобщи Петков след награждаването.

Министър Радостин Василев поздрави ръководителя на ДАЗД доктор Елеонора Лилов и уредниците на церемонията за концепцията да бъдат връчвани сходен жанр призове, с които се отдава заслуженото на хора, съдействали за по-добър живот на българските деца.

На церемонията участваха още министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков и ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-ото Народно заседание Иван Ченчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР