Министърът на младежта и спорта посети лечебни заведения в Русе.

...
Министърът на младежта и спорта посети лечебни заведения в Русе.
Коментари Харесай

Красен Кралев в Русе: Здравеопазването и образованието на нацията са стратегически и национален приоритет

Министърът на младежта и спорта посети лечебни заведения в Русе. Той разговоря с шефовете, лекари и медицински личен състав от Комплексен онкологичен център и ДКЦ-1. Д-р Камен Кожухаров и доктор Цветан Райчинов срещнаха Кралев с проблеми на профилираната доболнична помощ, както и с положителните практики. В срещите присъединяване взеха още претендентите за народни представители Пламен Нунев, общопрактикуващият доктор доктор Георги Георгиев и Алисе Муртезова, която е административен шеф на УМБАЛ „ Медика “.
„ Здравеопазването и образованието на нацията са стратегически и народен приоритет. През последните години изведохме на напред във времето кадровото стабилизиране на здравната система и финансовата обезпеченост на бранша “, съобщи Кралев. По думите му, пандемията от COVID-19 е сложила всички в нова, извънредно сложна и непозната обстановка. Красен Кралев се обърна към медиците с думите: „ Благодаря ви, че сте толкоз виновни, напълно отдадени на специалността и полагате неимоверни старания, с цел да опазим здравето на нацията “.
 Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „ Найден Геров – Варна Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „ Найден Геров " – Варна
Министърът на младежта и спорта и претендент за депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кметът на Община Варна Иван Портних например..
Водачът на листата добави, че следва възстановяване работата на системата за незабавна помощ посредством модернизиране на инфраструктурата, апаратурата и повишение квалификацията на чиновниците. „ Ще мотивираме младите лекари да работят и в дребните и отдалечени обитаеми места посредством по-високо заплащане и обществени придобивки. Виждате по какъв начин преобърнахме визията за учителската специалност и към този момент тя е една от най-желаните с почтено възнаграждение. Ще продължим да използваме дейно и средствата от Европейския съюз, с цел да влагаме във все по-качествено опазване на здравето. Щастлив съм, че русенските лечебни заведения се възползват от тези механизми и тук разполагате с инсталация и експерти на високо равнище “, сподели още Кралев.
Алисе Муртезова съобщи, че опазването на здравето е част от националната сигурност на страната ни. „ Винаги съм казвала, че в опазването на здравето не би трябвало да се вършат внезапни придвижвания. Всички дружно можем да се оправим и с невижданата обстановка през последната година. Радвам се че няма отлив на искащи да се имунизират и се надявам, че като стигнем минимума от 70% ваксинирани, ще се понижат и заболеваемостта, и усложнените случаи, с които в този момент се сблъскваме всекидневно “, съобщи още Муртезова.
В програмата на ГЕРБ в бранш „ Здравеопазване “ е заложено и обезпечено повишение качеството на детското и майчиното здраве. Предстои да отвори порти национална многопрофилна детска болница, да се финансира асистираната репродукция, да се разшири скринга на наследствените болести за предварителна защита на увреждания при децата и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР