Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще бъде сред

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще бъде сред
Коментари Харесай

Министър Кралев с реч срещу спортните манипулации в Европейския парламент

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще бъде измежду основните оратори в панела на високо ниво " Време е да действаме за Европа против спортни операции ". Събитието ще се организира на следващия ден, 05.06.2018 година, в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел.

Красен Кралев, еврокомисарят по спорта, младежта, културата и образованието Тибор Наврачич и заместник-генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Батани-Драгони ще открият форума.

Основният фокус на конференцията ще бъде така наречен Конвенция на Маколин, която се отнася за манипулиране на спортни надпревари. Документът беше признат през септември 2014 година за да се сътвори интернационална система от ограничения против уреждането на мачове.

За да бъде призната на ниво Европейски Съюз, е належащо единогласие в Съвета. Досега Конвенцията е спечелила поддръжката на всички държави-членки на Европейски Съюз, като се изключи Малта, което стопира процеса.

Министър Кралев бе поканен да изнесе главната встъпителна тирада на събитието от евродепутата Богдан Вента, който през 2017 година бе назначен от Комисията по просвета и обучение на Екологичен потенциал за докладчик по законодателното предложение на Европейски Съюз по отношение на сключването на Конвенцията на Маколин от Съюза.

По време на форума ще бъде извършена полемика сред представители на букмейкърите, регулаторните органи за залагания, Интерпол, правосъдните органи, спортните организации и спортистите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР