Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Кралев яхна българския състезателен автомобил

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с 18-годишния водач Иван Влъчков, който реализира съществени триумфи при започване на своята спортна кариера.

През 2017 година той дебютира в европейските серии GT4 с българския тим „ София Кар Моторспорт “ и с българския спортен автомобил Sin Car R1. Влъчков се подреди на пето място в самостоятелното класиране, а „ София Кар Моторспорт “ зае трето място в отборното нареждане.

Министър Кралев връчи на Влъчков почетен плакет на ММС за постигнатите триумфи и му пожела още по-силни резултати през идната година. На срещата участваха също националният представител от Русе Пламен Нунев и русенският инженер и бизнесмен Росен Даскалов, който е началник на тима „ София Кар Моторспорт “ и конструктор на спортния автомобил Sin Car R1.

Даскалов сподели на министъра купата за третото място в отборното класиране в Европа, която е била връчена при раздаването на годишните награди на сериите GT4 в Париж през миналия уикенд. Той подари на Кралев умалено лимитирано издание от въглерод на спортен автомобил Sin Car R1.

Влъчков и Даскалов срещнаха министъра с проектите си за развиване в автомобилния спорт и за реклама на България пред необятната публика по целия свят на сериите GT4.

„ В този стадий от развиването на един състезател е значимо да се слагат високи, само че реалистични цели и да се реализират поредно. Когато се работи вярно и безрезервно, се върви нагоре към все по-сериозни триумфи “, съобщи Кралев.

„ Влъчков е доста надарен, само че демонстрира също по този начин самообладание и дисциплинираност, с помощта на които бързо се трансформира в един от най-хубавите водачи в своя клас. На неговите резултати изискуем третото отборно място в Европа “, сподели Даскалов.

През 2016 година Влъчков стана най-младият републикански първенец в историята на българския авто спорт, като завоюва купата в клас „ Туринг “ на 17-годишна възраст. През 2017 година той отбрани купата с пет победи от пет надпревари. В европейските серии GT4 през 2017 година българинът взе участие в шест от 12-те надпревари, като в пет се класира в челната тройка.

Влъчков и Даскалов срещнаха Кралев с българския спортен автомобил Sin Car R1. Министърът прегледа и тества колата на паркинга пред националния стадион „ Васил Левски “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР