Министърът на културата Атанас Атанасов изчезна! Източник на Lupa.bg алармира,

...
Министърът на културата Атанас Атанасов изчезна! Източник на Lupa.bg алармира,
Коментари Харесай

Къде са 30 милиона? Просто Наско изчезна!

Министърът на културата Атанас Атанасов изчезна! Източник на Lupa.bg сигнализира, че жестоки кавги за пари тресат министерството, до момента в който Просто Наско се е покрил.

Безобразията са на всички места – Министерството на финансите преведе по сметките на културното ведомство 30 милиона лв., само че всички се питат къде са парите?

Национален фонд „ Култура” (НФК), който от 2 юли е без шеф, трябваше до 17 юни да преразгледат всички планове, а до 30 юни да се подпишат утвърдените. Всичко, обаче, е отсрочено с индикативни дати за края на август, решенията може да се проточат и за септември, когато най-малко 2 от фестивалите, които чакат утвърждение за юни и юли, към този момент ще са минали.

На този декор се случват и парадокси - пловдивска компания за авточасти, да вземем за пример, е получила 15 000 лв. от НФК да върви с рейс в Полша на никому незнаен фест. Докато искът на проф. Анри Кулев за смешния бюджет от 7000 лв. за Световния анимационен кино фестивал е отритнат, разкри източникът на Lupa.bg.

За похлупак над 2000 създатели още си чакат коронавирус стипендиите, до момента в който решат да платят, ще влезем в нова вълна, ядосва се информаторът ни.

На фона на тези дивни кавги министърът Просто Наско го няма никакъв, никой не му е виждал очите от седмици да изясни къде потънаха 30-те милиона лв., планувани за просвета, приключи читателят на Lupa.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР