Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук използва правото си

...
Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук използва правото си
Коментари Харесай

Австралия отново анулира визата на Джокович

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук употребява правото си да анулира входната виза на международния №1 в тениса Новак Джокович, заяви The Age.

" Днес упражних пълномощията си според раздел 133C(3) от Закона за миграцията да отменявам визата, притежавана от господин Новак Джокович от съображения за здравето и положителния ред, базирайки се, че това беше в публичен интерес ", сподели Хоук.

" При вземането на това решение деликатно обмислих информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и господин Джокович. Адвокатите на спортиста показаха, че ще апелират решението, което може да докара до възбрана на Джокович да пътува до Австралия за три години ", уточни още той.

Адвокатите на сърбина незабавно ще апелират решението, съгласно което клиентът им би трябвало да бъде депортиран.

Ако то не е сполучливо, деветкратният победител от Откритото състезание на Австралия Джокович няма да може да пази купата си на започващия в понеделник шампионат от Големия шлем в Мелбърн.

Сръбският тенисист дойде в Австралия на 5 януари, откакто получи здравно позволение за присъединяване на Australian Open, макар че не е имунизиран срещу ковид. При идването му обаче визата му беше анулирана, а той - арестуван в хотел за имигранти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР