Министърът на икономиката Никола Стоянов отговори на обвиненията на Корнелия

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов отговори на обвиненията на Корнелия
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Имаме реален шанс Северозападът да бъде дом на инвестиция за 1 млрд. евро

Министърът на стопанската система Никола Стоянов отговори на обвиняванията на Корнелия Нинова по отношение на построяването на плаващ слънчев парк на язовир Огоста с пост в обществената мрежа Facebook.

" Не очаквайте от мен последователност в политиката по безучастие, която Корнелия Нинова демонстрираше към Северозападна България като министър, а и като политик. Това споделих на локалните хора при днешната ни среща в Монтана за бъдещето на язовир Огоста и декларирания капиталов интерес към него. Представих плана на немската компания и свършеното досега ", съобщи министърът на стопанската система.

Според него „ Профайн Енерджи “ са декларирали инвеститорски интерес към България в построяването на плаващ фотоволтаичен парк.

" Държавата досега не се е заела с нищо друго, като се изключи че ще изследва опцията сходен план да се осъществя. Защото това е новаторска технология, която до в този момент не е изпълнявана в България. Сформирали сме работна група с всички ангажирани институции и се надявам в най-кратки периоди да сме подготвени с разбора. Имаме действителен късмет Северозападна България да бъде дом на инвестиция за 1 милиарда евро. След Нова година още веднъж ще бъда в Монтана, тъй като е значимо и локалните хора да имат цялата информация и дружно да решим - желаеме ли да осъществяваме сходен план или не ", изясни Стоянов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР