Министърът на икономиката Кирил Петко коментира острия тон на „Има

...
Министърът на икономиката Кирил Петко коментира острия тон на „Има
Коментари Харесай

Кирил Петков: Може би хората с майбаси имат проблем с Асен Василев

Министърът на стопанската система Кирил Петко разяснява острия звук на „ ИТН “ към служебния финансов министър Асен Василев.

По думите му той е останал извънредно отчаян да чуе рецензията, отправена от Тошко Йорданов: „ Звучеше като някаква жълта преса. Не знам за какво това го направиха. Бях изумен и отчаян да видя, че за подобен първокласен човек може по този начин да се приказва и то от трибуната на Народното събрание ".

Петков добави, че Василев е извънреден експерт и добави, че в случай че не го правят оценка, то тогава не биха могли да оценят и неговите стопански тактики. Затова не би влезнал като министър в държавно управление на Има Такъв Народ.

Министърът обърна внимание, че в този момент Национална агенция за приходите се е фокусирал към фирмите с огромни публични поръчки и доста пари в сейфовете. Според него „ хората с майбасите “ имат проблем с финансовия министър и не желаят той да остане на поста в постоянен кабинет.

„ За мен той направи неповторим бюджет. И на пенсионерите дадоха пари, не се взе от учителите и здравните служащи, взе се от майбасите. Така че хората с майбасите имат проблем с неговото оставане. Ако сте я купили с новаторски бизнес – отлично, само че в случай че сте били част от системата и сте усвоявали средства, и не желаете да се види по какъв начин тези средства отиват при вас, и стреляте към финансовия министър, това за мен е доста тъпо “, добави Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР