Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемонията, с която

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемонията, с която
Коментари Харесай

Министър Везиева взе участие в откриването на нова инвестиция за 19 млн. лв. на швейцарска компания за шоколадови изделия

Министърът на стопанската система Даниела Везиева взе участие в церемонията, с която започва разширение на производството на швейцарска компания, произвеждаща шоколадови и захарни произведения във фабриката си в София. Новата инвестиция на компанията в България е в размер на към 19 млн. лева и ще разкрие нови 70 работни места.

„ За мен е наслаждение да открием през днешния ден следващото разгръщане на производството на компанията в България. Това е още едно доказателство, че работата на служебното държавно управление в посока възстановяване на имиджа на страната пред задграничните вложители и изсветляването на бизнес средата се прави оценка позитивно ", съобщи министър Везиева.

Тя поздрави управлението на компанията, че във времена на пандемия и неустановеност не престават да влагат в България и да обезпечават претовареност на от ден на ден хора.

По думите й Министерството на стопанската система ще поддържа плана на компанията със документ за инвестиция. „ Насърчаваме тъкмо такива вложители в производства с висока добавена стойност и с експортна устременост ", акцентира служебният министър на стопанската система.

На церемонията участваха още посланикът на Швейцария у нас Раймунд Фурер, вицепремиерът Атанас Пеканов, министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР