Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви кандидатите, подали заявление в

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви кандидатите, подали заявление в
Коментари Харесай

Извънредно! Министър Петкова оповести кои са кандидатите за АЕЦ "Белене"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разгласи претендентите, подали заявление в процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “.

Изборът на стратегически вложител за АЕЦ "Белене " ще стане факт до една година.

Към момента има подадени 13 заявки - седем са фирмите, които желаят да вземат участие като стратегически вложител, две компании желаят да вземат участие в доставката на съоръжение и да вземат участие във финансирането на плана. а четири са заявките, които съдържат информация за придобиване на миноритарен дял в компанията и подписване на контракт за изкупуване на ток.

Заявления има от "ИПК " ООД, записана в България, "Росатом " посредством дъщерната си компания "Атоменерго про ", Корейската хидроатомна коропорация, коропорация Бектрон, записана в Германия, Електроцентрала Белене, консорциум, регистриран в България и китайска компания.

"Едни от огромните международни водачи в енергитката са декларирали своя интерес в построяването на АЕЦ "Белене ", сподели министър Теменужка Петкова.

"Имаше доста песимизъм дали изобщо ще има интерес, само че с тези участия, която са декларирани, този песимизъм към този момент не би трябвало да го има ", сподели още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР