Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе подаде оставка, съобщи агенция Киодо,

...
Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе подаде оставка, съобщи агенция Киодо,
Коментари Харесай

Японският премиер хвърли оставка

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе подаде оставка , заяви организация Киодо, базирайки се на държавен източник, съобщи БГНЕС. Той ще извършва длъжността си до избора на правоприемник.

Като причина за оставка та е посочена „ невъзможността да взема верни решения поради болестта си “ и поради „ усложненията да извършва своите отговорности “.

Абе е оповестил решението да се отдръпна от поста на среща с представители на Либерално-демократическата партия.

В последно време медиите съобщаваха, че здравето на премиера се е влошило в резултат на изтощеност.

Преди седмица му бяха направени обстойни проучвания, а резултатите демонстрираха обострено хронично заболяване, съпроводено от мощни болки. Това подтикнало Абе да подаде оставка , „ с цел да не се отрази здравословното му положение на вземането на политически решения “.

Шиндзо Абе страда от гноен колит, който беше причина да подаде един път оставка през 2007 година След това положението му беше нормализирано и през 2012 година още веднъж беше определен за министър-председател.

БГНЕС напомня, че Шиндзо Абе е рекордьор във връзка с продължителността на мандата като министър председател на Страната на изгряващото слънце.

През 2018 година Абе беше избран отново за ръководител на ръководещата Либерално-демократична партия за трети мандат, който съгласно нейния правилник би трябвало да бъде финален. Той трябваше да остане отпред на държавното управление до 2021 година
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР