Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски иска бързо, но качествено

...
Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски иска бързо, но качествено
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски иска бързо решение на спорните въпроси с България

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски желае бързо, само че качествено решение на противоречивите въпроси с България за отваряне на дълго чаканите и заслужени договаряния с Европейски Съюз, оповестява " Фокус ", цитирайки локални медии. По думите му диалозите ясно демонстрират, че задачата на държавното управление е да се откри доверие сред двете страни, което е било приветствано от водачите на Европейския съюз.

Според него забавянето на процеса на Европейски Съюз понижава ангажираността на обществото.

Ковачевски обаче е предизвестил събеседниците си, че всяко ново закъснение на процеса неизбежно се отразява на поддръжката на жителите, само че и на апетита на други огромни сили на Западните Балкани.

„ Общото за всички тези срещи е поддръжката, която получихме като страна във връзка с напъните за промени, които поставяме по пътя към Европейския съюз. Потвърди се, че за нас има позитивно мнение, изразено в четирите позитивни поредни отчета на Европейската комисия за Република Северна Македония, и обсъдихме метода и скоростта, с които ще се организира първата междуправителствена конференция за Република Северна Македония с Европейски Съюз “, сподели Ковачевски.

„ Освен това това държавно управление имаше единна позиция, че стратегическата цел на Република Северна Македония е участието в НАТО. Постигнахме това, като взехме сложни решения за страната, които в последна сметка се оказаха верни, като се има поради, че станахме член на НАТО и сме част от най-големия защитителен съюз в света. Що се отнася до Европейски Съюз, тази цел към момента не е реализирана и това се дължи на обстоятелството, че имаме предизвикателство и отворен двустранен въпрос с Република България, който би трябвало да бъде решен допустимо най-скоро. Казвам, че се нуждаем от експедитивност в разрешаването, само че споделям, че не би трябвало да бързаме с решението. Защото решението, което ще бъде реализирано, би трябвало да бъде основа, която ще бъде призната и от двете страни и която ще бъде основа за създаване на добросъседски връзки, само че и основа за бърз прогрес на Република Северна Македония към цялостна интеграция с Европейски Съюз и участие “, сподели Ковачевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР