Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие, Република

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие, Република
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков ще бъде в Скопие на 18 януари |

Министър-председателят Кирил Петков отпътува на публично посещаване в Скопие, Република Северна Македония на 18 януари 2022 година, заяви държавният пресцентър.

Визитата бе оповестена на 8 януари, само че бе отсрочена след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност, което докара до карантиниране на президента, премиера, шефове на служби, министри, депутати заради положителния тест за Коронавирус на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на превоза и известията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Реализирането на визитата става допустимо след рухването на карантината на министър-председателя при получен негативен PCR тест.

18 януари е основна дата в връзките сред България и Северна Македония. Тогава стават 30 години от признаването самостоятелната македонска страна от България. Властите в Скопие чакат от новото българско държавно управление да бъде вдигнато ветото, наложено от София на старта на договарянията за участие на РСМ в Европейския съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР