Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиеввъзможността

...
Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиеввъзможността
Коментари Харесай

Петков обсъди с президента на Азербайджан допълнителни количества газ за България

Министър-председателят Кирил Петков разиска с президента на Азербайджан Илхам Алиев опцията за доставката на спомагателни количества азерски газ в България, отвън тези, които към този момент са избрани по отношение на новия интерконектор Гърция-България. Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят детайлностите по възможни нови доставки, стана ясно по време на диалозите сред българския министър председател и президента на Азербайджан. Петков и Алиев с изключение на двустранна среща, през вчерашния ден организираха и работна вечеря, оповестяват от държавната пресслужба. 

В рамките на визитата си в Баку през днешния ден министър-председателят организира среща с представители на азербайджанския бизнес , които имат търговски връзки с български компании. По време на диалога министър председателят Петков бе осведомен с плановете им . Бе маркирано още, че комерсиалният оборот сред двете страни може да бъде повишен, като нови благоприятни условия има в износа на химически торове от района на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България .

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за поддръжката за назначение на почетен консул на България, който да подкрепи връзките сред компаниите в двете страни

" България и Азербайджан са стратегически сътрудници . Сравнително неотдавна подписахме съответната декларация. Накратко, това е доста високо равнище на съдействие . Разбира се, нашето стратегическо съдействие обгръща доста области, в това число и енергийната сигурност ", съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев на срещата на четири очи с министър-председателя на Република България Кирил Петков , който е на посещаване в Баку, оповестява News.az.
 Кирил Петков и президентът на Азербайджан Илхам Алиев БГНЕС
" В момента това е една от водещите тематики в международния дневен ред . Днес ще бъдат разисквани тези и други въпроси. Радвам се, че установихме съдействие в региона на енергетиката . По Южния газов кулоар към този момент има директна линия до България. Това, несъмнено, е дълготрайно съдействие, което ще има огромен капацитет в бъдеще - освен в региона на енергетиката, само че и в други области като търговия, вложения, основаване на взаимни предприятия, туризъм ", съобщи президентът Илхам Алиев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР