Министър-председателят и външен министър на Катар Мохамед бин Абдерахман бин

...
Министър-председателят и външен министър на Катар Мохамед бин Абдерахман бин
Коментари Харесай

Катар започва дипломатическа совалка в Лондон и Москва

Министър-председателят и външен министър на Катар Мохамед бин Абдерахман бин Джасим Ал Тани, който търси неотложно преустановяване на военните дейности в линията Газа, ще стартира обиколка в Русия и Обединеното кралство .

Тя ще стартира на 21 ноември и е част от кръг от публични визити в страни, които са непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това заяви формалният представител на външното министерство на страната Маджид ал-Ансари в изявление за катарската осведомителна организация Куна.

По думите на дипломата по време на визитите ще бъде разисквано началото на сериозен и действителен политически развой за реализиране на дълготраен и изчерпателен мир в района , отговарящ на интернационалните стандарти.

Освен това ще бъдат прегледани ограничения за " въздържане на израелските окупационни управляващи и прекъсване на закононарушенията им против човечеството " и образуване на коридори за доставка на незабавна филантропична помощ в линията Газа.

По-рано иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян в диалог с съветския си сътрудник Сергей Лавров съобщи, че Русия би трябвало да играе по-активна роля в установяването на мир в Близкия изток .
 Мосад, Централно разузнавателно управление на САЩ и Катар разискват заложниците в Газа
Мосад, Централно разузнавателно управление на САЩ и Катар разискват заложниците в Газа

Обсъден проект за освобождение на 10 до 20 заложници в подмяна на тридневна пауза в боевете и доставка на спомагателна помощ

По-рано Хамас съобщи, че Западът е издигнал " нерушима стена " сред себе си и арабския свят.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР