Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в срещата на върха на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в срещата на върха на
Коментари Харесай

Борисов ще участва в срещата на върха на инициативата Берлински процес в Лондон

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в срещата на върха на самодейността „ Берлински развой “ в Лондон. Това е петата годишна среща, която цели потвърждаване поддръжката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани, оповестиха от държавната пресслужба.

Държавните и държавните ръководители на Англия, Австрия, България, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора ще обсъдят развиването на транспортната, осведомителната и информационната инфраструктура, повишението на икономическия растеж в района, както и тематиките за сигурността и миграцията като значими детайли за стабилността.

България е поканена в Лондон като страна, която сложи европейската вероятност на страните от Западните Балкани във фокуса на своето Председателство на Съвета на Европейски Съюз и на Срещата на върха в София на 17 май.

В английската столица министър председателят Борисов ще взе участие и в работен обяд с водачите на страните, даван от министър-председателя на Англия Тереза Мей. На него ще участват и представители на Европейската капиталова банка, на Европейската банка за възобновяване и развиване и на Съвета за районно съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР