Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на защитата и шеф на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на диалога бяха разисквани вероятностите за задълбочаването на военното съдействие, осъществяването на взаимни учения, както и усилването на партньорството във военно-образователната сфера. Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за опцията да обменят мнение и опит в региона на взаимоотношението по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българският министър председател Бойко Борисов осведоми генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България поставя съществени старания за развиването на отбранителната дарба на българските въоръжени сили и работи интензивно за осъществяване на дилемите към груповата защита на Алианса. Министър-председателят Борисов изрази вяра, че положителните политически и стопански връзки сред България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет участваха и началника на защитата военачалник Андрей Боцев и заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР