Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с кмета на Ботевград

...
Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с кмета на Ботевград
Коментари Харесай

Борисов се разпореди да не се допуска водна криза и в Ботевград

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов във връзка водоснабдяването в града, за което градоначалникът преди дни сигнализира, че е на път да се трансформира в рецесия, сходна на тази в Перник.

Гавалюгов е срещнал премиера с проблемите и действителната обстановка с водата в региона. Ботевград се водоснабдява от язовир " Бебреш ".

От пресцентъра на държавното управление прецизират, че по време на диалога Борисов е разпоредил на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да ревизира локалния Водноелектрическа централа " Бебреш " дали работи отвън обсега на своето позволение, издадено от " Басейнова дирекция ". А на районния министър Петя Аврамова министър председателят е разпоредил да окаже подпомагане на локалната администрация на Ботевград във връзка с ВиК мрежата.

По време на срещата е било изтъкнато, че към сегашния миг нямало непосредствена заплаха от режим на водата в Ботевград . През последните месеци ВиК екипите били подхванали дейни дейности по ремонт на ВиК мрежата в града, вследствие на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец .

Допълва се, че Борисов е разпоредил наблюдението на язовир " Бебреш " да продължи всекидневно

Към момента потребният размер на водата в язовир " Бебреш " е съвсем 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят към 14 хиляди куб. метра.

Това значи, че водоподаването е обезпечено за най-малко близо 4 месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР