Министър-председателят Бойко Борисов се е обадил днес сутринта на македонския

...
Министър-председателят Бойко Борисов се е обадил днес сутринта на македонския
Коментари Харесай

Заев се извинил за изказването си за Илинденското въстание след телефонно обаждане на премиера Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов се е обадил през днешния ден сутринта на македонския министър председател Зоран Заев, с цел да му заяви, че изказването му за Илинденското въстание се употребява у нас за политичеки цели, научи „Труд“.

В телефонния диалог Борисов е споделил още на сътрудника си, че опозицията се възползва от изявлението му.

Премиерът на Македония сервира през днешния ден извинението си на българите в обява във Facebook. „Искам да кажа всички жители, критици в Македония и България, да не се съмняват, че другарството и съдействието са откровени!“, написа Заев.

В България първо водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани Бойко Борисов да реагира на думите на Заев. Вчера и българският министър председател коментира казаното от македонския му сътрудник.

„ Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани “. Това сподели министър-председателят Борисов във връзка изявлението в телевизионно изявление на Зоран Заев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР