Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на транспорта, информационните технологии
Коментари Харесай

Премиерът Борисов разпореди проверка във връзка със субсидиите за превоз на пътници в малките населени места

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията да извърши инспекция по отношение на отпущането на дотации за транспорт на пасажери по нерентабилни автобусни линии в едва обитаеми планински и гранични региони в страната, оповестиха от държавната осведомителна работа. Премиерът организира среща с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и ръководителя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.  3p1a7929-1

Министър-председателят разпореди да се ревизират всички съответни случаи, изнесени в медиите. “Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма по какъв начин да се случва “, декларира министър-председателят. Премиерът Борисов акцентира, че са отпуснати 4 милиона лв. повече за дотиране на линии, които са за дребни обитаеми места. Борисов изиска да се мисли в посока смяна на модела – за повече правдивост и отговорност, освен от страната, а и от общините в субсидирането и компенсирането на публичните автобусни транспорти. Премиерът изиска и съответни ограничения против нерегламентирания сив бранш в превоза.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова съобщи, че от организацията са отворени към всички оферти на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията за „ изсветляването “ на сектора и подобряването на транспортните услуги.

Съобщението за срещата в Министерски съвет идва, откакто тази заран в утринния блок на БТВ демонстрираха по какъв начин доста обитаеми места в страната са застрашени да останат без превоз и връзка с по-големите градове. Причината за закриването на линии е, че те са нерентабилни. Конкретен образец беше даден с линията Ковачевци-Перник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР