Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската
Коментари Харесай

Борисов успокои шефа на ЕК, че ситуацията с мигрантите у нас е под контрол

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по отношение на ситуацията в Сирия и мигрантската рецесия.

Двамата разискаха настоящата информация за събитията в района и показаха угриженост за обстановката в Гърция.

Председателят на Европейска комисия беше осведомена от премиера, че сега към България мигранският напън не е сериозен и обстановката по границата ни с Турция е спокойна.

При диалога беше маркирано, че водещ приоритет на Европейска комисия е да даде убеденост на Гърция и България, че имат цялостната поддръжка от институцията.

Изразена бе готовността Комисията да обезпечи спомагателна помощ на двете страни, в това число посредством " Фронтекс " за граничните зони.

Борисов и фон дер Лайен разговаряха в навечерието на срещата на българския министър председател с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара на следващия ден.

Българският министър председател акцентира, че нито една страна не трябва да бъде оставяна сама в сходна обстановка и допустимо най-скоро би трябвало да й бъде оказана поддръжка.

Само с общи старания и дипломация казусът с миграцията може да бъде решен дълготрайно, съобщи Борисов пред Урсула фон дер Лайен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР