Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

България обсъжда с ЕК реализирането на проекта за газов хъб "Балкан"

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила разиска развиването на плана за създаване на европейски газоразпределителен център „ Балкан “ с шефа на дирекция „ Вътрешен енергиен пазар “ в Генерална дирекция „ Енергетика “ на Европейската комисия Клаус-Дитер Борхардт, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на срещата, инициирана в Министерския съвет през днешния ден, министър председателят Борисов акцентира, че за България е главен приоритет страната да резервира ролята си на директен център, а планът за газов хъб „ Балкан “ е основен, тъй като ще способства за диверсификация на източниците и маршрутите на газ в България и Югоизточна Европа и ще бъде платформа за търговия с газ за целия район.

В диалога участваха и заместител министър-председателят Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила и министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила, които разискаха бъдещи стъпки и следващи дейности за осъществяване на плана в подтекста на резултатите от предпроектното изследване за неговата реализация, които се чака да бъдат подготвени до края на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР