Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Премиерът Борисов пристигна в Саудитска Арабия



Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила дойде в Рияд на първото посещаване на най-високо ниво в историята на дипломатическите връзки сред България и Кралство Саудитска Арабия.

На Кралския терминал на интернационалното летище „ Крал Халид “ той беше посрещнат от емира на Рияд Файсал бин Бандар Ал-Сауд и от министъра на околната среда, водите и земеделието Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли.

Целта на визитата е усилването на икономическото и комерсиалното съдействие сред двете страни. Ще бъдат разисквани въпроси в основни сфери като сигурност, енергетика, търговия, превоз, туризъм. В Рияд българският министър-председател ще беседва с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд.

По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните запаси Халид ал-Фалих.



Почетен посетител по време на визитата в Кралството е Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар... към профила.

В формалната делегация, съпътстваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила и Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила и министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила.

Очаква се подписването на три междуправителствени документа за съдействие в региона на земеделието, за основаване на смесена комисия и за отбягване на двойното данъчно облагане.



"Пристигнах в Рияд, където ме посрещна емирът на столицата Файсаз бин Бандар ал-Сауди. Утре ще се срещна с Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауди. Надявам се визитата да даде подтик на икономическото и комерсиалното съдействие сред България и Саудитска Арабия ". Това написа във Facebook министър председателят Бойко Борисов.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР