Министър-председателят акад. Николай Денков почете паметта на княз Александър Батенберг

...
Министър-председателят акад. Николай Денков почете паметта на княз Александър Батенберг
Коментари Харесай

Николай Денков: Съединението ни учи да гледаме своите идеали, а да не се подчиняваме на чуждите

Министър-председателят акад. Николай Денков уважи паметта на княз Александър Батенберг в деня на 138-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

В речта си пред мавзолея-костница на първия български княз след Освобождението, Денков прикани хората да не не помнят трите огромни урока от историческия акт от 6 септември 1885 година

" Първият - най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод, в случай че използваме вярно методите на дипломацията, в случай че намерим съдружници, в случай че знаем защо се борим, и имаме обща цел. Вторият урок е, че може да се наложи да пазиме и с кръв това, което сме постигнали, тъй като българското Съединение нямаше да бъде сполучливо, в случай че българската войска в нужния миг не съумя да отблъсне агресора, който пристигна от запад ", сподели той.

" Третият урок е, че би трябвало да гледаме нашите идеали, нашите ползи и да не се подчиняваме на непознатите. Защото както демонстрират историческите обстоятелства - досегашната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на Съединението ѝ. Затова би трябвало да помним този урок и да знаем, че нашият народен блян не подхожда на ползите на непознатите страни. И когато приказваме за Съединение - би трябвало ясно да дефинираме задачите и общите задания, които ни водят към бъдещето като просперираща страна, а не да се взираме обратно и да гледаме към предишното, което в никакъв случай няма да се върне ", сподели Николай Денков.

Той прикани хората да бъдат единни в " това, което ще ни направи сполучливи ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР