В събота сутрин летището в Мюнхен беше принудително затворено за

...
В събота сутрин летището в Мюнхен беше принудително затворено за
Коментари Харесай

60 полета бяха отменени на летището в Мюнхен заради протест на активисти

В събота заран летището в Мюнхен беше наложително затворено за два часа, откакто деятели за битка с климатичните промени нахлуха на територията му. В резултат на дейностите им към 60 полета бяха анулирани.

Шестима от стачкуващите са се залепили за пистата, само че обстановката към този момент е под надзор, увериха от немската полиция.

Климатичната група " Последното потомство ", която е провеждала сходни митинги и в предишното, пое отговорност за акцията в поредност от изявления в X.

" Не можем да продължим да летим, в случай че това значи, че скоро няма да можем да си позволим храна поради климатичната рецесия. Времето за деяние е в този момент ", се споделя в една от тях.

‼️Es kann nicht sein, dass wir es uns jetzt leisten, weiter zu fliegen, wenn das dazu führt, dass wir uns bald kein Essen mehr leisten können, weil aufgrund der Klimakrise Ernten ausfallen.

Die Zeit zu handeln ist jetzt! Komm dazu:

2/2
— Letzte Generation (@AufstandLastGen)
Говорител на летището в Мюнхен съобщи, че то е било изцяло затворено за излитания и кацания в продължение наоколо два часа.

" Около 11 полета са били пренасочени, към 60 са били анулирани и към момента са вероятни закъснения ", добави още той.

Прекъсването е станало по време на един от най-натоварените интервали за пътешестване на летището в Южна Германия, който отстъпва единствено на Великденските празници, отбелязва организация " Ройтерс "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР