Минималните температури днес ще са между 6° и 11°, а

...
Минималните температури днес ще са между 6° и 11°, а
Коментари Харесай

Валежи и днес - сутринта на запад, до края на деня и в източните райони

Минималните температури през днешния ден ще са сред 6° и 11°, а оптималните - сред 11° и 18°, в София - към 9°.

Ще бъде облачно, а до края на деня ще завали и в източните региони. Следобед от запад преваляванията ще стартират да стопират, а облачността ще се раздира. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд последователно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската низина краткотрайно ще се усили.

По Черноморието облачността ще е забележителна и следобяд също ще има превалявания от дъжд, който до вечерта ще спрат. Ще духа сдържан югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° до 18°. Температурата на морската вода ще е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите елементи ще се образува снежна завивка. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта против петък вятърът ще отслабне. В петък облачността за малко ще се раздра, само че след обяд още веднъж ще се усили и на обособени места, основно в Западна България, ще има валежи, най-вече слаби. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните в по-голямата част от страната ще останат съвсем без смяна, в Горнотракийската равнина и около Дунав, където ще има трайни мъгли, ще се задържат по-ниски.

В събота облачността още веднъж краткотрайно ще се раздра, само че до вечерта ще се усили и ще завали, първо в северозападните региони, а до вечерта и тук-там в останалата част от страната.

В неделя и понеделник ще бъде облачно, с превалявания, в доста региони, основно в Западна и Централна България - обилни по количество. В неделя температурите ще са към момента относително високи, изключително на изток, където ще духа южен вятър.

През нощта против понеделник от северозапад ще стартира намаляване на температурите и със захлаждането, основно в нощните часове и рано заран в планинските региони в Северозападна България и в Предбалкана, дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР