Миналогодишният финалист в Лига Европа Глазгоу Рейнджърс надви ПСВ Айндховен

...
Миналогодишният финалист в Лига Европа Глазгоу Рейнджърс надви ПСВ Айндховен
Коментари Харесай

НАЙ-НАКРАЯ! Глазгоу Рейнджърс влезе в групите на ШЛ след 12 години

Миналогодишният финалист в Лига Европа Глазгоу Рейнджърс надделя ПСВ Айндховен с 1:0 като посетител в мач-реванш от плейофите на Шампионската лига и по този метод се завърна в групите на най-силния европейски клубен шампионат за пръв път от 12 години. Единственото попадение на „ Филипсщадион “ бе дело на Антонио Чолак, като отборът на Джовани ван Бронкхорст се класира за 11-и път в групите на Шампионска лига с общ резултат 3:2.

За последно шотландците се класираха за групите на ШЛ за пръв път от сезон 2010/2011 година, когато бяха в група с Манчестър Юнайтед, Валенсия и Бурсаспор. 

След час игра защитата на домакините се пропука съществено, откакто вратарят Валтер Бенитес подаде топката на един от сътрудниците си в отбрана, който обаче бе в неизгодна позиция и топката му бе отнета от Малит Тилман. Той нахлу в наказателното поле, като Бенитес излезе да го пресрещне, само че крилото на Рейнджърс пусна топката към центъра, където бе Антонио Чолак и той на празна врата се разписа безпроблемно, с цел да даде задатък на своя отбор в общия резултат.

До края на мача гостите уддържаха натиска на ПСВ и по този начин се върнаха в групите на „ Турнира на богатите “ за пръв път от 2010 година

В различен мач от вечерта на плейофите в Шампионска лига Копенхаген удържа Трабзонспор като посетител, завършвайки наедно 0:0 на „ Medical Park Stadium “. Така хората на Юес Торуп си осигуриха място в групите на най-силния европейски клубен шампионат с общ резултат от двата мача 2:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР