Миналия Великден Ники Грихолт и партньорът ѝ Ник прекарват абсолютно

...
Миналия Великден Ники Грихолт и партньорът ѝ Ник прекарват абсолютно
Коментари Харесай

Безплатна ваканция на невероятни места срещу гледане на домашни животни

Миналия Великден Ники Грихолт и сътрудникът ѝ Ник прекарват безусловно гратис във плантация в Котсуолд в историческия окръг Глостършир. “Четяхме книги, обядвахме на терасата и се разхождахме дълго по пътеките сред полетата с жълта като канарче рапица ”, споделя Ники Грихолт за The Guardian.    Имението би коствало хиляди, с цел да го наемете – изключително по Великденските празници, добавя авторката. Тя и сътрудникът ѝ обаче прекарват там гратис, в подмяна на това да се грижат за отзивчивите кокер шпаньоли на притежателите, котка и хамстер, до момента в който фамилията е на ски в Алпите.   Те вършат този необикновен пробив чрез Trusted HouseSitters - платформа, която свързва притежатели с икономи по целия свят (срещу £99 за годишно членство). House Sitters UK предлага сходна услуга, само че покрива единствено парцели във Англия (срещу £29 на година).   Компаниите, предлагащи услуги за краткотрайни грижи за къщи, означават взрив през 2022 година Trusted HouseSitters да вземем за пример регистрира 130% нарастване на новите членове спрямо 2019 година, а собствениците  в Обединеното кралство са разгласили повече от два пъти повече разгласи за икономи.

Ники Грихолт открива Trusted Housesitters през лятото на 2013 година, когато сътрудникът ѝ Ник напуща работата си. Семейството взема решение да пътува известно време. Финансите им са лимитирани, тъй че се постанова да проявят креативност. Така вземат решение да основат профил, описващ в детайли опита им в грижата за животни, градини и и поддръжка на домове. “Към него публикувахме наши фотоси посред макове в Италия и започнахме да стискаме палци ”, споделя Ники.    Не се постанова да чакат дълго. Скоро с тях се свързва семейство, което обезверено желае да си почине от дребната си плантация в графство Уиклоу, Ирландия.    “Собствениците ни посрещнаха със своите пастирски кучета и ни срещнаха с цялото стопанство - овце, пилета, патици и котка ”, споделя Ники. Прекарват дните си там в грижа за животните, бране на къпини, разходка в планините Уиклоу и плуване измежду тюлени в залива Клога. “Бяхме същински завладени от този метод на живот и разбрахме, че да работим като икономи може да ни помогне да пътуваме с стеснен бюджет ” добавя тя.   Дестинациите им по-късно включват триетажна градска къща в Лондон, парцел на брега на езерото в Монтрьо, Швейцария, както и къща на остров Люис, където е един от най-вълшебните им престои. “Изследвахме Каланските стоящи камъни, правихме си пикници на диви плажове, на които викингите са  дебаркирали в миналото, гледахме морски прасета, изскачащи от стъклено море. ”

Почти десетилетие по-късно Ники и Ник към момента са икономи. Ник се преквалифицира в преподавател, само че те упражняват тази дейнсот по време на ваканциите, по-често в Обединеното кралство, само че от време на време и в чужбина тук-там, на които настаняването е свръх скъпо, а потребността от гледачи - най-голяма. През миналата година тя и сътрудникът ѝ са се грижили за пет къщи.   Въпреки че безплатното ваканционно настаняване е задоволителна причина да го извършите, икономството има и други преимущества, споделя Ники. “Забавно е да прекарваш време с разнообразни животни, с всички улеснения на дома надалеч от вкъщи. Може да попаднете и на страхотни съседи. Гледайки котка в Голдърс Грийн един август, бяхме поканени на вечеря от съседката (очарователен книжовен агент) и в последна сметка гледахме нейното ококорено коте идната пролет ”, споделя авторката и добавя, че с колегата си са се грижили за доста типове животни до момента - от папагали до магарета.    Да си иконом обаче не е обичайната отмора, отбелязва тя, защото грижата за домашни любимци и други животни в селски имения може да бъде изтощаващо. Повечето притежатели също така държат да са в течение за благосъстоянието на своите животни.    Освен това пазарът на пътуващи икономи е доста конкурентен – с цел да спечелите петзвездни мнения (портал към най-хубавите имения), би трябвало да се грижите за непознатите домашни любимци, като че ли са ваши, както и да извършите нещо в допълнение, поучава Ники. “Нашите домакини да вземем за пример се връщат в безупречно спретнат дом с цветя на масата и благодарствена картичка, както и с домашно приготвена храна в хладилника. ”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР