Миналата седмица правителството на САЩ наложи санкции на Huawei, след

...
Миналата седмица правителството на САЩ наложи санкции на Huawei, след
Коментари Харесай

Върнаха Huawei в програмата за тестване на Android Q

Миналата седмица държавното управление на Съединени американски щати наложи наказания на Huawei, след което доста компании прекратиха бизнес връзките си с китайския производител. Един от резултатите на този бан бе изключването на Huawei от листата със смарт телефони, които могат да бъдат тествани с операционната система Android 10 Q.

Huawei получи краткотраен лиценз от Гугъл за потреблението на Оценка за съвместимост Android в продължение на 90 дни. Но по едно и също време с това съобщи, че интензивно работи, колкото се може по-скоро да показа лична мобилна операционна система. Очаква се това да се случи през месец октомври тази година, когато би трябвало да бъдат показана новите смарт телефони Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro. Тези мобилни устройства на Huawei може да се окажат първите телефони на китайския производител, работещи под ръководството на операционната система ArkOS. Някои анализатори са на мнение, че новата Оценка за съвместимост на Huawei няма да излезе по-рано от идната година.



Ето че в края на седмицата Huawei Mate 20 Pro още веднъж се завърна в листата със смарт телефоните, регистрирани в програмата за бета тестванията на Оценка за съвместимост Android 10 Q . Това стана малко откакто Wi-Fi Alliance и SD Association върнаха Huawei като сътрудник.

Да си напомним, че преди няколко дни управлението на Huawei съобщи, че частичното отсрочване на глобите за 90 дни нищо не трансформира. Но вероятно след приключването на този интервал от време, глобите против Huawei ще станат още по-жестоки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР