Миналата седмица клонингът на Twitter, представен от Meta — социалната

...
Миналата седмица клонингът на Twitter, представен от Meta — социалната
Коментари Харесай

Социалната мрежа Threads започна да губи активни потребители след яркия дебют

Миналата седмица клонингът на Twitter, показан от Meta — обществената мрежа Threads, повече от 100 милиона клиенти. Въпреки това, съгласно анализатори от Sensor Tower и Similarweb, ползата към новия план след уикенда се оказа не толкоз мощен.

Както обявиха от Sensor Tower, в случай че Threads безусловно „ счупи интернет “ в началния стадий от своето битие, набирайки клиенти с бързи темпове, в този момент има спад в ангажираността. Така във вторник и сряда броят на дневните дейни консуматори е с 20% по-нисък в съпоставяне със събота, а междинното прекарано в обществената мрежа време е намаляло с 50% – от 20 минути на 10 минути. Компанията има вяра, че макар вълнението от първите дни, сега Threads ще би трябвало да преодолее трънливия път, с цел да се трансформира в известна услуга за потребителите, които нормално посещават обществените мрежи. Твърди се, че поддръжката от страна на Meta и интеграцията с Instagram обезпечават значими конкурентни преимущества, само че основателите ще би трябвало да работят интензивно, с цел да предложат освен това от просто „ Twitter без Мъск “.

Анализаторите от Similarweb стигнаха до сходни изводи. Според компанията, от пика на интензивността на 7 юли до понеделник, броят на ежедневните дейни консуматори е намалял с повече от 25%, най-малко в Android-приложението. Компанията към момента не е “калибрирала “ данните за iOS. Тя обаче разполага с информация, че времето за потребление в Съединени американски щати е намаляло с повече от половината — от 20 минути на 6 юли до малко над 8 минути на 10 юли. С други думи, ползата към Threads стартира да понижава след уикенда.

От дебюта си на 5 юли Threads в действителност беше добре признат от потребителите. Социалната мрежа към момента има голяма публика — самата Meta споделя, че първичните резултати са надхвърлили всички упования. Сега зависи от разработчиците през идващите месеци да подсигуряват стабилността на мрежата и да подобрят нейната функционалност.

Според ръководителя на Instagram, Адам Мосери (Adam Mosseri), който в това време управлява и структурата на Meta и Threads, обществената мрежа не има намерение да дава приоритет на новините или политиката. С други думи, малко евентуално е да бъде подобаващ сурогат за доста консуматори на Twitter. Въпреки че е невероятно да се избегнат политически изявления в Threads, споделя той, сходно на Instagram, управлението няма да го предизвиква.

Според анализаторите на Insider Intelligence, Meta би трябвало да ангажира единствено един от всеки четирима консуматори на Instagram, с цел да доближи мащаба на Twitter. Известно е, че някои консуматори са мигрирали от мрежата на Илон Мъск, защото в дните на яркия дебют на Threads, трафикът на неговия съперник. Въпреки че е прекомерно рано да се кажат резултатите, към този момент има признаци, че новата мрежа е в положение да притегли забележителна част от потребителите на Twitter.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР