Миналата седмица Илон Мъск сподели видео, в което се вижда

...
Миналата седмица Илон Мъск сподели видео, в което се вижда
Коментари Харесай

Мъск очаква до 2040 г. на Земята да има около 1 милиард хуманоидни роботи

Миналата седмица Илон Мъск показа видео, в което се вижда по какъв начин хуманоидният робот Optimus, създание на компанията на милиардера Tesla съумява самичък да сгъва облекла.

Не е мъчно да се досетим, че Мъск желае роботите да вземат участие в градежа на електрическите автомобили, обаче това към този момент наподобява като по-далечна фантазия.

Въпреки това милиардерът Илон Мъск е оптимист за бъдещето на хуманоидните роботи, като съгласно него след две десетилетия

на Земята ще има към 1 милиард хуманоидни роботи.

Това е прогнозата на Дейвид Холц, създателят на изследователската лаборатория за изкуствен интелект (AI) Midjourney, с която Мъск се съгласи, като написа в X:

" Вероятно ще се случи нещо сходно, при изискване че основите на цивилизацията са постоянни ".

Роботът на Tesla - Optimus, прочут още като Tesla Bot, беше разгласен за първи път на Деня на AI на компанията през август 2021 година, когато Мъск сподели, че компанията възнамерява да построи първообраз до идната година. По това време той съобщи, че счита, че има капацитета " роботът да бъде по-голям от бизнеса с транспортни средства с течение на времето. "

На събитие през октомври 2022 година Мъск разяснява, че се надява в последна сметка да направи милиони от роботите Optimus,

които ще имат приблизителна цена от 20 000 за брой, макар че роботът е с лимитирани благоприятни условия.

" Все още има доста работа до рационализиране на Optimus ", сподели тогава Мъск. " Мисля, че Optimus ще бъде необикновен след пет или 10 години. "

Към 2022 година Мъск сподели, че се надява да пусне робота на пазара след три до пет години и че откакто бъде подготвен, той ще бъде " извънредно способна " машина.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР