Миналата неделя Селин Бен Давид Нагар трябваше да се подготвя

...
Миналата неделя Селин Бен Давид Нагар трябваше да се подготвя
Коментари Харесай

"Войниците идват! Беше грешка да дойда тук": Историята на изчезналата Селин – майка на 6-месечно бебе

Миналата неделя Селин Бен Давид Нагар трябваше да се приготвя за първия си работен ден след шест щастливи месеца отпуск по майчинство. Вместо това се счита, че тя е някъде в Газа в ръцете на „ Хамас “.

Историята на 32-годишната Селин споделя Си Ен Ен. Тя потегля рано сутринта в събота с двама другари, с цел да посети музикалния фестивал „ Нова “ в южната част на Израел. Решават обаче да се върнат, когато чуват ракети.

Те се скриват в бомбоубежище покрай град Сдерот. Именно оттова в 7:11 ч. Селин изпраща последното си известие до брачна половинка си – Идо, който е и татко на дребната им щерка Ели.

" Войниците идват! Боже, беше неточност да дойда тук ", написа Селин.

В събота Идо потегля на юг към мястото, само че военните не го пускат да мине. В неделя сутринта той открива колата на Селин – цялата на дупки от патрони.

По-късно същия ден Идо открива оживял човек, който му споделя, че бойците на " Хамас " са хвърлили гранати в бомбоубежището, убивайки приятелите на Селин. Тя обаче оцелява, твърди непознатият.

През дните, минали от този момент, това е всичко, на което Идо може да се уповава. Единственото, което той знае, е, че тялото ѝ не е открито.

" Не спиш, не ядеш и си в някаква безумна неустановеност. Ти си изцяло беззащитен ", споделя мъжът пред Си Ен Ен.

Идо се разплаква, до момента в който се пробва да опише брачната половинка си - административен помощник в адвокатската адвокатска фирма, в която работи, която е израснала във Франция и е френско-израелска гражданка.

" Тя е невероятна жена. Човек, който е заобиколен от другари. Тя е и невероятна майка. Имаме 6-месечно бебе. Това трябваше да бъде последното ѝ празненство, на което да се наслаждения, преди да се върне на работа. Уговорихме се, че ще я взема в среднощ, само че тя по този начин и не се прибра ", споделя Идо.

Снимка: Идо Нагар/Фейсбук

Приятели и родственици му оказват помощ, носейки храна и мляко, с цел да нахранят Ели, която Селин към момента е кърмела.

Малко се знае за местонахождението или положението на към 150 души, които се счита, че са били взети за заложници в Газа. Те са взети от градове по границата сред Израел и Газа, както и от военни бази в региона. Сред тях има деца и бебета, възрастни хора и хора с увреждания.

От „ Хамас “ декларират, че са скрили заложниците в " безвредни места и тунели ", само че заплашват, че ще ги убият, в случай че Израел бомбардира цивилни домове без предизвестие.

За Идо и стотиците други, които са в неговото състояние, това е призрачен сън, от който не могат да се разсънят.

" Опитвам се да бъда оптимист и да мисля позитивно. Искам да имам вяра, че тя е жива и че може би се грижи за децата, които са били отвлечени дружно с нея. Просто се надявам, че тя знае, че ние се борим за нея и си повтаря, че ще се върне вкъщи “, споделя през сълзи Идо.

Следете всичко за спора в Близкия изток в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР