Миналата година е имало 270 хиляди отсъствия на ученици. По

...
Миналата година е имало 270 хиляди отсъствия на ученици. По
Коментари Харесай

С е-бележките изсветляват бягствата на ученици от образование?

Миналата година е имало 270 хиляди отсъствия на възпитаници . По 50 отсъствия за предходната година се падат на всеки един възпитаник, съгласно броя на регистрираните извинителни бележки и надлежно извинени отсъствия. Това съобщи в студиото на Нова телевизия просветителният министър проф. Галин Цоков.

Електронните извинителни бележки имат за цел да изсветлят тъкмо този развой, който е обвързван и с Електронната записка ще понижи административната тежест на класните ръководители, като към 3 работни дни, с цел да може той да се занимава със своите възпитаници, съобщи министърът.

Министерството на здравеопазването ще реши обаче каква да е цената на електронната извинителна записка за учениците. Това не е прерогатив на Министерство на образованието.
 Е-медицинска записка от 1 октомври и единствено при обзор от доктор
Е-медицинска записка от 1 октомври и единствено при обзор от доктор

Край на хартиената извинителна записка за отсъствия при учениците

Галин Цоков разяснява и случая, при който преподаватели в пловдивско учебно заведение. " Много противен случай във връзка с професионалните нравственос и компетентност на сътрудниците ", сподели просветителният министър, непризнавайки непосредствено, само че обвързвайки случая с желанието на учебното заведение да резервира парите, които получава съгласно метода на финансиране в просветителната система . Министърът не изключи самите преподаватели да не са знаели, че детето е умряло, защото има доста възпитаници, които напущат за месеци учебно заведение, отивайки с родителите си в чужбина за сезонна претовареност . Това не анулира обстоятелството обаче, че са писани оценки на дете, което не е участвало в час.

Припомняме, в петък .

Дигиталната ученическа раница няма да измести изцяло хартиените учебници, безапелационен беше министърът. Тя обаче давала доста повече благоприятни условия. " Амбициите ни са през идната година тя да бъде " напълнена " с материали на самите учители ", призна проф. Цоков.

" Това, което ние вършим, е единствено част от измененията. По-дълбоките промени в образованието не могат да се случат за няколко месеца. Те ще се случат за няколко години ", акцентира просветителният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР