Милиони дози от ваксината на Янсен са негодни, съобщи Американската

...
Милиони дози от ваксината на Янсен са негодни, съобщи Американската
Коментари Харесай

Американската агенция по лекарствата: Милиони дози от „Янсен“ са негодни

Милиони дози от имунизацията на " Янсен " са негодни, заяви Американската организация за надзор на храните и медикаментите.

Те са създадени в цех в Балтимор, в който е имало проблеми. Одобрени са обаче други милиони дози, предадоха международните организации.

Два източника, осведомени със обстановката, обясниха, че организацията е дала утвърждение на 10 милиона дози ваксини. Според в. " Ню Йорк таймс " партидите, избрани като негодни, са към 60 милиона дози.

Без да разкрива или удостоверява броя на дозите от препарата, организацията уточни в прессъобщение, че е одобрила две партиди, други са отхвърлени, а няколко още се обследват.

За момента организацията не дава позволение за произвеждане на имунизацията на " Янсен " в цех на " Имърджънт БайоСълушънс ". Запознат източник сподели, че утвърдените дози ваксини ще бъдат изнесени за други страни. Те са към този момент сложени във флакони и са подготвени за приложимост.

Загрижеността за сигурността на препарата на " Янсен " забави мощно разпращането на еднодозовата ваксина по места. Близо 21 милиона дози, създадени за Съединени американски щати, са неизползвани. Спирането на работата на завода през април беше предшествано от констатация, че съставки от имунизацията на " АстраЗенека ", също създавана по това време в обекта, са замърсили партида от препарата на " Янсен ".

Ваксината на " АстраЗенека " към този момент не се създава в този цех.

Европейската организация по медикаментите съобщи през вчерашния ден, че партиди от имунизацията на " Янсен ", създадени за Европа по времето, когато беше намерено замърсяването, няма да бъдат употребявани като защитна мярка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР