Милиони австралийски пчели са поставени под "локдаун", а хиляди ще

...
Милиони австралийски пчели са поставени под "локдаун", а хиляди ще
Коментари Харесай

Австралия постави под локдаун милиони пчели заради смъртоносен паразит

Милиони австралийски пчели са сложени под "локдаун ", а хиляди ще бъдат унищожени, откакто в страната беше засечен гибелен паразит.

Паразитът вароа е открит първо на пристанище наоколо до Сидни през предходната седмица, само че по-късно е видян в кошери на 100 км оттова.

Заразата заплашва да коства милиони $ на промишленостите за произвеждане на мед и хранителни артикули.

Пчеларите в новосъздадена зона за биосигурност няма да могат да местят кошери, пчели или пчелни пити до второ разпореждане.

Австралия беше единственияя континент без акари вароа, които са най-голямата опасност за пчелите по света.

Пазаритите, които са с размера на сусамена семка, отслабват и убиват цели колонии печели, като се хранят от тях и предават вируси.

Властите в Австралия вкараха няколко ограничения за биосигурност за ограничение на болестта, откакто паразитът беше засечен на седем места в щата Нов Южен Уелс.

Всички кошери в радиус от 10 км от инфектираните места (около 400 досега) ще бъдат унищожени, а пчелните колонии в радиус от 25 км ще бъдат инспектирани и следени.

В мощ също по този начин е "печелен локдаун ", който не разрешава придвижването на пчели в щата.

Ако пазаритът продължи да се популяризира, това може да коства единствено на промишлеността за произвеждане на мед 70 млн. $ годишно.

Около една трета от производството на храни в Австралия зависи от пчелното опрашване, включително производството на бадеми, ябълки и авокадо, написа BBC.

Прi предходни случаи на други типове акари вароа, засечени в Куинсланд и Виктория, болестта беше изкоренявана, а феврмери чакат идващите няколко дни да са от основно значение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР