Милиони американци ще възстановят нарушената миналата година заради пандемията традиция

...
Милиони американци ще възстановят нарушената миналата година заради пандемията традиция
Коментари Харесай

Милиони американци отново ще се отправят на път за Деня на благодарността

Милиони американци ще възстановят нарушената предходната година поради пандемията традиция и още веднъж ще се насочат на път, с цел да се съберат с близки и другари за Деня на благодарността на следващия ден, съобщи Асошиейтед прес.

Броят на пътуващите със аероплан тази седмица се чака да доближи и даже да надвиши нивата отпреди появяването на новия ковид. Автоклубът Ей Ей Ей пък предвижда, че 48,3 милиона души ще пътуват на най-малко 50 благи (около 80 км) от вкъщи си през празничния интервал - с близо 4 милиона повече спрямо предходната година, макар внезапно повишаване на бензина от този момент.

Мнозина се усещат насърчени от обстоятелството, че близо 200 милиона американци към този момент са изцяло имунизирани. Но това значи също, че по-малко хора отдават значение на още веднъж засилилото се разпространяване на ковид, в миг, когато Съединени американски щати регистрират приблизително по 100 хиляди новозаразени дневно, а в лечебните заведения в щатите Мичиган, Минесота, Колорадо и Аризона се следи обезпокоително нарастване на приема на пациенти.

През последните две седмици междинните стойности на ежедневната седемдневна заболеваемост са се покачили с близо 30 %, сочат данни на университета " Джонс Хопкинс ". Според американския Център за надзор и предварителна защита на болесттите неимунизираните хора не трябва да пътуват, макар че не е несъмнено дали тази рекомендация въобще има някакъв резултат.

Миналия петък през летищата в Съединени американски щати са минали над 2,2 милиона пасажери, което направи този ден най-натоварения, откогато при започване на предходната година пандемията стартира да дава своето отрицателно отражение върху пътуванията. Броят на пътувалите в Съединени американски щати със аероплан в дните от петък до понеделник е над два пъти по-голям спрямо този по същото време предходната година и е единствено с 8 % по-нисък от този през 2019 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР