Милиардерите Джордж Сорос и Бил Гейтс са част от консорциум,

...
Милиардерите Джордж Сорос и Бил Гейтс са част от консорциум,
Коментари Харесай

Сорос и Бил Гейтс купуват компания за бързи тестове за Covid


Милиардерите Джордж Сорос и Бил Гейтс са част от консорциум, който има намерение да закупи Mologic - дружество за произвеждане на проби за Covid, основано в Обединеното кралство с мотивацията да усили достъпа до „ налична здравна технология на най-съвременни цени “ по целия свят, съгласно изказване, оповестено в понеделник, написа Forbеs.
Фондът за икономическо развиване на Сорос и фондация " Бил и Мелинда Гейтс " оповестиха стартирането на нова самодейност - Global Access Health (GAH), целяща да укрепи световната здравна технология и да облегчи разпространяването й по света. Като част от тактиката е набелязано придобиването на Mologic Ltd - най-известната компания за производтво на бързи проби, основани на nostril технологията. Тя се употребява за диагностициране на Covid-19, денга, билиарзия (шистозомиаза), речна слепота (онхоцеркоза) и други тропически заболявания.
Бързите проби оферират скрининг за ранно предизвестие за Covid-19 и се употребяват необятно като помощно средство при отваряне на магазини, питейни заведения, офиси, осъществяване на спортни и културни събития, пътувания. Те дават добър резултат за ранно диагностициране при хора, които може и да нямат признаци, само че са инфектирани и могат да предадат вируса на другите. Във Англия бързите проби за Covid би трябвало да бъдат доказани с втори тест, преди инфекцията да бъде публично диагностицирана.
Консорциумът GAH, който включва филантропските арсенали на Сорос и Гейтс, ще влага " минимум " 41 милиона $ в тази договорка, се споделя в изказването, което оповестява желанието на двамата милиардери за " неповторима сдалка ", написа Forbеs.
Шон Хинтън, основен изпълнителен шеф на SEDF (инвестиционното звено на Фондациите " Отворено общество " ) съобщи: „ Пандемията от COVID-19 мъчително показва главните неравенства в световното публично здраве и по-специално ограничавания достъп до качествени животоспасяващи диагностични принадлежности в страните с ниски и междинни приходи. В тази неповторима договорка филантропските фондове и вложителите работят дружно с дипломиран и визионерски мениджърски екип по един в действителност новаторски метод за справяне с най-малко една част от този неуспех, като разрешават на авангардния търговски бизнес да концентрира всичките си запаси върху решаването на един от най-належащите проблеми на публичното здраве в света. " (източник)
Mologic е основана през 2003 година от Марк Дейвис и татко му професор Пол Дейвис, един от първичните основатели на ClearBlue - първият домакински тест за бременност. 

Марк Дейвис, основен изпълнителен шеф на Mologic, приветства сключването на договорката: „ Преходът на Mologic към обществено дружество е умишлена, разумна и естествена стъпка за компания, фокусирана върху даването на налична диагностика и биотехнологии до места, които са останали незадоволително обслужвани поради безмилостното гонене на облага. С поддръжката на нашите акционери, донори и сътрудници изминахме дълъг път. Ние имаме вяра, че разполагаме с хората и уменията, нужни за провокациите и опциите, които предстоят. И се надяваме, че тази неповторима договорка ще бъде образец за подражателство от други. “ (източник)

Като част от договорката GAH ще интегрира както Mologic, по този начин и сдружението с нестопанска цел Global Access Diagnostics (GAD), основано от създателите на Mologic с поддръжката на SEDF, DFID на Обединеното кралство и други през април 2020 година GAD е фокусирано върху евтиното произвеждане на диагностични проби и лицензираната технология на Mologic в Африка и Южна Азия.  
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР