Милиардерът Илон Мъск написа в Twitter, че ще продаде акции

...
Милиардерът Илон Мъск написа в Twitter, че ще продаде акции
Коментари Харесай

Мъск ще продаде акции на Tesla, ако ООН обясни как с тях ще разреши кризата с глада в света

Милиардерът Илон Мъск написа в Twitter, че ще продаде акции на Tesla и ще подари приходите от тях, в случай че Организация на обединените народи може да потвърди, че дребен % от неговото благосъстояние може да позволи рецесията с глада в световен мащаб, съобщи Си Ен Ен.

Коментарът на шефа на Tesla е в отговор на изявлението на изпълнителния шеф на Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации Дейвид Бийзли, който съобщи пред медията в края на октомври, че подаяние от 6 милиарда $ от милиардери като Мъск и Безос би помогнало на 42 млн. души, които „ безусловно ще умрат, в случай че не ги достигнем “.

В момента Мъск е най-богатият човек на планетата и първият с чисто положение от над 300 милиарда $, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index. Индексът прави оценка благосъстоянието на Мъск на 311 милиарда $, което значи, че посочените от Бийзли 6 милиарда се равняват на 2% от положението на Безос. След това подаяние той ще продължава да има преднина от над 100 милиарда $ пред вторият в класацията – Джеф Безос.

Мъск оспори изказванието, че тази сума ще позволи рецесията с глада по света, като добави, че е подготвен да продаде акции, в случай че от Организация на обединените нации потвърдят, че това е допустимо и обезпечат нужната бистрота, с цел да може обществото да види по какъв начин тъкмо се харчат парите.

„ Мога да те уверя, че имаме нужните системи за бистрота и намерено счетоводство “, написа Бийзли в Twitter в отговор на коментара на Мъск. „ Твоят екип може самичък да го ревизира и да работи с нас, с цел да е сигурен в това “, добави той.

Бийзли също по този начин разясни, че на Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации в никакъв случай не е казвала, че 6 милиарда $ ще разрешат международната рецесия с глада. „ Това еднократно подаяние ще избави 42 млн. живота по време на тази невиждана рецесия “, добави той.

„ Не е комплицирано. Не ги карам да подаряват всеки ден, седмица или година “, сподели Бийзли по време на изявлението си за Си Ен Ен.

„ Топ 400 милиардерите в Съединени американски щати са забогатели с 1,8 трлн. $ през предходната година. Аз желая 0,36% от този растеж. Не съм срещу хората да вършат пари, само че Бог знае, че съм за подпомагането на хората, които изпитват огромна потребност сега. Светът е в неволя “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР