Милиардерът Джордж Сорос обяви, че след няколко дни ще бъде

...
Милиардерът Джордж Сорос обяви, че след няколко дни ще бъде
Коментари Харесай

Сорос: До дни започва кампания за референдум против Брексит

Милиардерът Джордж Сорос разгласи, че след няколко дни ще бъде стартирана акция за втори референдум за излизането на Англия от Европейския съюз, написа в. "Индипендънт ".

Според Сорос изгледите за продължителния бракоразвод на Англия с Европейски Съюз може да спомагат за убеждаването на британците, че участието в общността е в техен интерес.

"Разводът ще бъде дълъг развой, евентуално ще отнеме повече от пет години. Пет години са цяла безкрайност в политиката, изключително в революционни времена като в този момент ", сподели той в тирада в Париж.

Има информация, че финансистът е дал към 500 000 английски лири на организацията "Най положителното за Англия " (Best for Britain), основана предходната година от противничката на Брексит Джина Милър. Очаква се групата да разгласява програмата за своята акция на 8 юни, призовавайки за втори референдум, показва английското издание.

"В последна сметка британците са тези, които би трябвало да решат какво желаят да вършат. Ще бъде обаче по-добре, в случай че те вземат решение по-скоро, а не по-късно. Именно това е задачата на самодейността, наречена "Най-доброто за Англия ", която аз поддържам ", съобщи Сорос.

"Най-доброто за Англия " се бореше и оказа помощ за извоюването на съдържателно парламентарно гласоподаване, което включва опцията изобщо да не се напуща. Това би било добре за Англия, само че също по този начин би направило огромна услуга на Европа, като анулира Брексит и не сътвори сложна за запълване дупка в европейския бюджет ", сподели той.

"Но английската общност би трябвало да изрази своята поддръжка с безапелационна разлика, с цел да бъде възприета съществено от Европа. Именно към това се стреми "Най-доброто за Англия ", като ангажира гласоподавателите. Тя ще разгласява своя манифест в идващите няколко дни ", съобщи милиардерът.

Неотдавна създателят на член 50 от Лисабонския контракт лорд Кър съобщи, че още един избор за прекъсването на Брексит е действителна опция, като уточни, че всичко зависи от държанието на лейбъристите и решенията в Камарата на общините. Кър означи, че в случай че Англия изиска удължение на действието на член 50, с цел да организира референдум, няма подозрение, че молбата й ще бъде задоволена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР