Милена Тодорова направи най-силното си състезание в световната купа по

...
Милена Тодорова направи най-силното си състезание в световната купа по
Коментари Харесай

Милена Тодорова с изключително класиране в спринта за СК в Йосресунд



Милена Тодорова направи най-силното си съревнование в международната купа по биатлон за този сезон. Българката приключи на 8-о място в спринта на 7.5 км от финалите в шведския зимен център Йостерсунд.

Българката повали всичките 10 цели и остана на 22.3 секунди след победителката Тирил Екхоф (Норвегия).

30-годишната Екхоф, която предварително си обезпечи за първи път Световната купа по биатлон, измина трасето за 18:44.6 минути и позволи една неточност във втората си пукотевица.

Така норвежката записа 13-ата си победа за сезона, седма поредна в спринта и общо 26-а в кариерата си.  Екхоф се приближи единствено на един триумф от върха за брой победи в един сезон 14, подложен от шведката Магдалена Форсберг през 2001 година.

Носителката на eветовната купа за предишния сезон Доротея Вирер (Италия) финишира втора на 2.5 секунди с чиста пукотевица, а трета се подреди Ингрид Ландмарк Тандреволд от Норвегия също без неточност в стрелбата и закъснение от 6.7 секунди.

Още две българки участваха в конкуренцията. Мария Здравкова е 73-а с една пропусната цел и пасив от 2:10.6 минути, а Даниела Кадева приключи 76-а с две неточности в стрелбата и на 2:18.4 след победителката.

Тирил Екхоф е недостижима на върха в генералното класиране с 1103 точки. Втора е Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия) с 924 точки, а трета е Хана Йоберг (Швеция) с 824 точки. Рьойзеланд приключи на шесто място през днешния ден с една пропусната цел, а Йоберг остана едвам 52-а с три неточности. Милена Тодорова се изкачи на 55-о място с 88 точки.

Екхоф завоюва дребната международна купа в спринта с 420 точки, следвана от Рьойзеланд с 304 точки и Хана Йоберг с 296 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР