Милен Максимов, БерлинСлушах коментар на Михайло Подоляк, съветника на офиса

...
Милен Максимов, БерлинСлушах коментар на Михайло Подоляк, съветника на офиса
Коментари Харесай

Какъв път гласят на България московските марионетки - пак с Унгария, пак против Европа и пак в съюз с фашистка държава?

Милен Максимов, Берлин

Слушах коментар на Михайло Подоляк, съветника на офиса на президента Зеленски, за нездравословната роля на Виктор Орбан, който блокира насъщни решения на Европейския съюз. 

Унгария, напомни засегнат Подоляк, към този момент веднъж направи неправилен избор и се съюзи с хитлеристкия режим в Германия през Втората международна война. Сега тази страна отново се обвързва с новия фашистки режим на Путин в Русия. 

Фатална историческа неточност,

 която обрича Унгария на самоизолация от цяла Европа и я слага в неуместно състояние предвид на скорошната интеграция на Украйна и в Европейски Съюз, и в НАТО, сподели президентският консултант.

Слушайки недипломатичната намеса на Подоляк аз пък се замислих за една друга страна в Югоизточна Европа, която по същия метод както остаряла Унгария (и по доста сходни аргументи - Унгария поради неправдите на Трианонския контракт, България поради обещанията за проверка на Ньойския договор) се съюзи през 1940 година с национал-социалистическа Германия, изпадна от кръга на европейските и международни демокрации, даже им разгласи война, 

орезили се с това за десетилетия 

и понесе тежки репутационни, само че и политически последици.

И гледайки настоящето кандилкане на България сред уговорките й като член на Европейски Съюз и НАТО и проруските стремления на огромна част от днешния й хайлайф, се запитвам дали пък не ставаме очевидци на 

проклета участ

 страната отново да бъде обвързана, отново самоизолирана дружно с Унгария, както тогава, само че в този момент с другия фашизоиден режим - путинска Русия? Как другояче да тълкуваме заканите на лицето, командващо на Дондуков 2, което дърпа дружно с посланичката на фашистка Русия конците на всички политически марионетки в страната на розите, че България щяла да наложи несъгласие на европейските наказания против Русия в атомната енергетика?
Какъв път гласят на България московските марионетки - отново с Унгария, отново срещу Европа и отново в съюз с фашистка страна? 
Нова национална злополука ли им се желае на някои?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР