Миланович заяви вчера, при посещението си в една фабрика, че

...
Миланович заяви вчера, при посещението си в една фабрика, че
Коментари Харесай

Премиерът на Хърватия се извини на Украйна за изцепката на президента си за войниците им в НАТО

Миланович съобщи през вчерашния ден, при визитата си в една фабрика, че Хърватия няма никаква връзка с спора в Украйна и в случай че този спор ескалира, ще изтегли всички свои бойци оттова. Изявлението му бе показано по хърватската телевизия.

Доколкото знам, няма хърватски бойци в Украйна, съобщи министър председателят Пленкович, добавяйки, че контингентът на хърватската войска, който се намира в Полша, наскоро се е върнал в Хърватия.

Политиката на Хърватия е на деескалация на напрежението, възпрепятстване на вероятен спор, поддръжка за териториалния интегритет и суверенитет на Украйна, сподели хърватският министър председател. Факта, че хърватската войска няма бойци в Украйна, удостовери и хърватският министър на защитата Марио Баножич.
Външният министър Гордан Гърлич Радман на собствен ред съобщи, че " президентът приказва от свое име, а не от името на Хърватия " и думите му нямат никаква връзка с позицията на държавното управление.

" Били сме и оставаме правилен член на НАТО. Всичко, което вършим, го вършим в контракт с сътрудниците ни. В такива времена е изключително значимо да проявим взаимност сред сътрудниците и Хърватия ще прави това в Европейски Съюз и НАТО ", добави Гърлич Радман.

Президентът Миланович съобщи през вчерашния ден: " Хърватия няма да изпраща бойци при положение на ескалация /на спора в Украйна/. Напротив, ще отзове всичките си военни, до последния хърватски боец ", и добави, че има и други способи да се резервира изцяло " или 99 на 100 " от територията на Украйна и да й се помогне стопански, оповестява хърватският информативен уебсайт Индекс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР