Михаил Тазев е селекционер на ХXII издание на международния фестивал

...
Михаил Тазев е селекционер на ХXII издание на международния фестивал
Коментари Харесай

Селекционер на ХXII издание на международния фестивал на спектаклите за деца "Вълшебната завеса" в Търговище е Михаил Тазев

Михаил Тазев е селекционер на ХXII издание на интернационалния фестивал на спектаклите за деца " Вълшебната завеса " в Търговище.  Форумът ще се организира в дните от 15 до 19 май 2023 година, осведомят от Драматичния спектакъл в града. 
 
" Вълшебната завеса " е годишен фестивал на спектакли за деца, който се организира в Търговище в първата седмица на май и е единственият у нас за трагични спектакли за деца. На него се показват 10-15 български спектакъла, подбрани след предварителна селекция, както и няколко задгранични.
 
Паралелните фестивални прояви включват състезания за детско творчество и гении, полемики и креативен срещи по авансово оповестени тематики на театрали от страната и чужбина, хепънинги, изложения. Част от съпътстващата стратегия е и Националният конкурс " Драматургия за деца ".
 
Фестивалът продължава традицията да осъществя своето репродуциране, като елементи от неговата стратегия или обособени спектакли се показват в прилежащи общини.
 
Във форума може да взе участие всяка професионална театрална групировка (държавна, общинска или частна), без значение от националността й. Предложените спектакли би трябвало да имат за фокус публика до 18-годишна възраст, показват уредниците. 
 
Селекцията на това издание е поверена на Тазев - постоянен докторант в театралната академия. Той приключва " Театрознание и сценичен мениджмънт ", а по-късно специализира " Театрално изкуство " в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ".
 
Автор е към разнообразни културни издания, едно от които е профилираното списание за куклен спектакъл " КуклАрт ", прибавят уредниците. 
 
Заявки за присъединяване във " Вълшебната завеса " се подават до 21 февруари 2023 г. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР